17 Ocak 2008 Perşembe

Gazileri anlatacaklar




Gazileri anlatacaklar

Güneydoğu gazisinin yaşadıklarını konu alan 'Gazi' adlı yeni proje atv'de yayınlanacak. Ahmet Kural, Selin Demiratar ve Perihan Savaş, 'Gazi'de başrol oynayacak..

atv Güneydoğu gazisinin yaşadıklarını konu alan 'Gazi' dizisini ekrana getirecek. Vatanı uğruna canını ve kanını seve seve feda eden Mehmetçikler'in hikayesini konu alan 'Gazi'de olaylar; imkansız bir aşkın gölgesinde yaşanacak. Başrollerini Ahmet Kural, Selin Demiratar, Perihan Savaş ve Altan Günbay'ın paylaştıkları 'Gazi'; aksiyon ve dramı birlikte ekrana yansıtırken, evlatları şehit düşen ailelerin de yaşadığı acıları paylaşacak.

Ahmet Kural'ın ilk başrolü

Çekimlerine Afyon'da başlanan 'Gazi'nin yönetmenliğini Levent Demirkale üstleniyor. Üçgen Yapımevi-Adem Kılıç'ın yapımcılığında çekilen dizinin senaryosu ise 'F Klavye' yazım ekibine ait. Dizide; 'Gazi Fırat Kalender' karakterini, yeni bir yüz olan yakışıklı oyuncu Ahmet Kural canlandıracak. Konya Selçuk Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nden mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi alan Kural; 'Gazi'de ilk kez başrol oynayacak.

Hikayelerini dinledim

Rolüne gazilerle konuşarak hazırlandığını anlatan Ahmet Kural, şunları söyledi: "Onların hikayelerini anlatan kitaplar okudum. İlk olarak Güneydoğu gazisi Savaş Yücel'in 'Kınalı Bacaksızlar' kitabını okudum. Daha sonra da psikologlarla görüşerek gazilerin psikolojisine dair bilgiler aldım..." 'Gazi'nin yapımcısı Adem Kılıç ise sosyal bir konuyu ele aldıklarını belirterek, "Bu dizide ajitasyon olmayacak. İçinde önemli mesajlar verecek güzel bir hikayemiz var. İzleyicinin beğeneceğine inanıyorum" dedi.

Sabah

0 yorum: