10 Ocak 2008 Perşembe

İmkansız aşk gölgesinde bir 'Gazi'nin mücadelesi!

İmkansız aşk gölgesinde bir 'Gazi'nin mücadelesi!

MUSTAFA KIZIL
İddialı dizilerin kanalı atv, bir Güneydoğu gazisinin yaşadıklarını konu alan 'Gazi' adlı yeni projesiyle sezona damgasını vuracak. Ahmet Kural, Selin Demiratar ve Perihan Savaş, 'Gazi'de başrol oynayacak..
Ses getiren projelerin kanalı atv, yakında bir Güneydoğu gazisinin yaşadıklarını konu alan 'Gazi' dizisini ekrana getirecek. Vatanı uğruna canını ve kanını seve seve feda eden Mehmetçikler'in hikayesini konu alan 'Gazi'de olaylar; imkansız bir aşkın gölgesinde yaşanacak. Başrollerini Ahmet Kural, Selin Demiratar, Perihan Savaş ve Altan Günbay'ın paylaştıkları 'Gazi'; aksiyon ve dramı birlikte ekrana yansıtırken, evlatları şehit düşen ailelerin de yaşadığı acıları paylaşacak.

Ahmet Kural'ın ilk başrolü
Çekimlerine Afyon'da başlanan 'Gazi'nin yönetmenliğini Levent Demirkale üstleniyor. Üçgen Yapımevi-Adem Kılıç'ın yapımcılığında çekilen dizinin senaryosu ise 'F Klavye' yazım ekibine ait. Dizide; 'Gazi Fırat Kalender' karakterini, yeni bir yüz olan yakışıklı oyuncu Ahmet Kural canlandıracak. Konya Selçuk Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nden mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi alan Kural; 'Gazi'de ilk kez başrol oynayacak.

Hikayelerini dinledim
Rolüne gazilerle konuşarak hazırlandığını anlatan Ahmet Kural, şunları söyledi: "Onların hikayelerini anlatan kitaplar okudum. İlk olarak Güneydoğu gazisi Savaş Yücel'in 'Kınalı Bacaksızlar' kitabını okudum. Daha sonra da psikologlarla görüşerek gazilerin psikolojisine dair bilgiler aldım..." 'Gazi'nin yapımcısı Adem Kılıç ise sosyal bir konuyu ele aldıklarını belirterek, "Bu dizide ajitasyon olmayacak. İçinde önemli mesajlar verecek güzel bir hikayemiz var. İzleyicinin beğeneceğine inanıyorum" dedi.

Artık bazı gerçekleri görmemizin zamanı
Geçtiğimiz yıl 'Acı Hayat' dizisindeki performansıyla adından söz ettiren Selin Demiratar, 'Gazi' dizisinde ise 'Tuna' karakteriyle izleyici karşısına çıkacak. "Ben de bir asker çocuğuyum. Senelerdir askeri hastanelere gittiğimde, sürekli şehit cenazelerinin kalktığını ya da gazileri görmek çok acayip bir duygu" diyen Demiratar, diziyle ilgili şunları söyledi: "Türkiye'de binlerce şehit ve gazi ailesi var. Onları sadece olayların olduğu dönemde hatırlıyor ve biraz ortalık durulunca unutuyoruz. Oysa en çok acıyı o aileleri yaşıyor. En son Bingöl olaylarındaki gazilerimizin hikayelerini dinledim ve psikolojim çok etkilendi."

Geç bile kalındı
"Bir şeyleri artık görmemiz gerekiyor" diyen genç oyuncu Selin Demiratar, "Bu dizide rol almayı kabul etmemin en önemli nedeni de; çekilmesi gereken bir hikaye olmasıydı. Aslında geç bile kalınmış bir hikaye. Yıllardır cesaret edilemeyen ama üzerine gidilmesi gereken bir konu bu" şeklinde konuştu.

Kadrosu kalabalık
Çok yakında atv ekranlarında bağımlılık yaratmaya hazırlanan 'Gazi' dizisinde; Ahmet Kural, Selin Demiratar ve Perihan Savaş'la birlikte şu isimler rol alacak: Kemal Kocatürk, Altan Günbay, Sibel Topaloğlu, Bahtiyar Engin, Özgür Türkyılmaz, Semra Dinçer, Ayşen İnci, Erden Alkan, Onur Öztürk, Volga Sorgu, Sekvan Yerlikaya, İştar Gökseven, Hande Alpaslan, Yıldız Ç. Atiksoy, İsmail Hakkı, Demet Bölükbaşı ve Esin Karakaya.

Anneler 'Meryem'i çok iyi anlayacak
Yakında atv ekranına gelecek diziye adını veren 'Gazi'nin annesi 'Meryem'i usta oyuncu Perihan Savaş canlandıracak. Çok sağlam ve doğru bir hikayeyi anlatacaklarını söyleyen Savaş, diziyle ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: "Bence çok güzel bir dizi olacak. İnsanların kendilerini bulacağı bir hikaye. Özellikle tüm gazi ve şehit aileleri anlayacak bu diziyi. Ve benim canlandıracağım Meryem karakteriyle bütünleşecekler. Çünkü bir anne için bu olayları yaşamak gerçekten çok zor." 'Gazi' dizisinde olaylar; karakol baskınında terhis olacağı günden bir gece önce yaralanan gazi etrafında dönecek.

0 yorum: